GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

10 skrytých klenotů v Malaze

10 skrytých klenotů v Malaze

Pro všechny úžasné atrakce, které každoročně přitahují nespočet cestovatelů do Malagy, je to jedinečná energie města, která zajišťuje, že se lidé stále vracejí.

Bez ohledu na počasí (a téměř vždy svítí slunce) najdete v živých ulicích Malagy přátelské místní obyvatele, zábavnou atmosféru a optimistickou náladu. K dispozici je také 16 malebných pláží s výhledem na Středozemní moře.

Níže najdete deset skrytých pokladů, které stojí za to navštívit, zatímco se učíte španělsky v Malaze a zabydlujete se v pestrobarevné kultuře Costa del Sol.

1. La Feria de Malaga

Živost a energie Malagy se spojí ve třetím týdnu srpna, kdy město hostí svůj každoroční Feria de Malaga (Malagský karneval). Týdenní pouliční festival zahrnuje bezplatnou živou místní hudbu, spoustu klapání kastanět a celodenní tanec v duchu oslav všeho andaluského. Je to dokonalé ztělesnění města, kondenzované do jednoho bujarého týdne, který si užívají místní i návštěvníci.

2. Muzeum Picassova rodného domu

Malaga je známá jako rodiště jednoho z nejslavnějších umělců všech dob – Pabla Picassa. Zatímco komplexní Picassovo muzeum je nutností, město je plné méně známých míst, která jsou relevantní pro umělcovo dětství. Doporučujeme navštívit Muzeum Picassova rodného domu. Tato menší výstava nabízí intimnější pohled na raná díla a rodinný život tohoto plodného malíře v krásné budově, kde vyrůstal.

3. Přírodní rezervace Guadalhorce

Procházení mezi čápy, plameňáky a chameleony v této přírodní rezervaci vás přenese do světa mladého Davida Attenborougha. Park je jednou z nejdůležitějších migračních zastávek pro hejna ptáků přicházejících a odcházejících ze Severní Afriky každý rok, což znamená, že ostražitý pozorovatel může při každé návštěvě spatřit stovky druhů – nezapomeňte si tedy vzít dalekohled.

4. Flamenco v muzeu Peña Juan Breva

Vidět flamenco v jeho rodné Andalusii je moment z bucket listu. Tato vášnivá a vysoce energetická umělecká forma je hypnoticky krásná k vidění, přičemž jak hudba, tak různé podoby tance představují velkou část identity jižního Španělska. Peña Juan Breva je skvělé místo, kde se můžete seznámit s touto částí kultury. Přes den je to muzeum flamenca, a každý čtvrtek a sobotu večer zde pořádají cenově dostupná představení, doplněná o bezplatný drink a tapas.

5. Hora Gibralfaro

Pro výšlap, který vás příliš nezadýchá, vyrazte na horu Gibralfaro. Ačkoli velký kopec uprostřed města není přesně skrytý, severní stoupání začínající na Plaza de la Merced se vine přes okolní lesní oblast a turisté jej stále většinou neobjevili. Pohled z vrcholu je nejlepší v Malaze pro sledování východu a západu slunce nad mořem, přičemž za jasného dne jsou viditelné hory Maroka na obzoru.

6. El Tintero

Křičet na číšníky, aby vám přinesli jídlo, (doufejme) není součástí vašich běžných zážitků v restauraci – dokud nestrávíte večer v této skvělé rybí restauraci. Zapomeňte zde na jídelní lístky – číšníci vylétávají z kuchyně s několika talíři v rukou, očekávajíce, že na ně zamáváte a zavoláte „aqui!“ („tady!“) jejich směrem, aby věděli, že mají doručit jídlo k vašemu stolu. Může to být trochu chaotické, ale vynikající jídlo a jedinečná energie místa z něj skutečně dělají nevynechatelný zážitek.

7. Umělecká čtvrť Soho

Malaginská kreativní čtvrť je plná nezávislých galerií, undergroundových uměleckých studií a vintage trhů téměř na každé ulici. Hlavním znakem této cool čtvrti je ale rozhodně její epické pouliční umění. Od malých portrétů v postranních uličkách až po velkolepé desetipatrové nástěnné malby, oblast je radost objevovat a je pokladem pro nadšené fotografy.

8. Hammam al Andalus

Jemně zdobené složitými vzory a arabskou architekturou, toto lázně osvětlené svíčkami odráží historii Malagy. Je to fantasticky atmosférické místo k odpočinku a načerpání sil v termální lázni, sauně nebo masážní místnosti. Je to zvlášť obohacující během zimního období, kdy je moře na ranní koupání trochu příliš chladné.

9. Tejeringos

Na rozdíl od ostatních pokladů na tomto seznamu, tyto jsou jídlem, nikoli místem, ale jsou stejně nevynechatelné. Tejeringos jsou místní verze nadýchaného, měkkého a obecně lahodného churros pečiva původem ze Španělska. Tejeringos chutnají lehčeji než churros (což znamená, že jich můžete sníst víc, samozřejmě). I když je v Malaze mnoho možností, které stojí za vyzkoušení, specialistka na tyto pochoutky v centru města, Churreria La Malagueña, je nejlepší místo, kde začít svoji cestu za tejeringos – ideálně s různými čokoládovými dipy.

10. Paragliding přes Andalusii

Tady je něco pro zkušené adrenalinové nadšence. Představte si to: vítr foukající do tváře, zatímco se vznášíte ve vzduchu ve výšce 2000 metrů nad borovicovými lesy pod vámi. Centrum Malagy se stává malou tečkou v dálce na okraji Středozemního moře. S mnoha možnostmi po celý rok (najdete je zde), paragliding s odborným pilotem je jedním z nejvíce osvobozujících způsobů, jak si užít nádherné scenérie Andalusie.

S těmito skrytými poklady v Malaze víme, že si zamilujete Costa del Sol.

Učte se španělsky ve slunné MalazeVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Objevujte svět a studujte jazyk v zahraničí

Více informací