GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Proč se učit anglicky v Anglii

Proč se učit anglicky v Anglii

Spojené království se skládá ze směsice regionálních dialektů: od Severního Irska, Skotska a Walesu. Klasické anglické nářečí je však celosvětově proslulé.

Zde se dozvíte, proč je studium angličtiny v Anglii tou jedinou správnou cestou:

Tradice!

Učte se angličtinu tam, kde tento jazyk vznikl: Historie anglického jazyka sahá více než 1500 let do minulosti, přibližně do 5. nebo 6. století našeho letopočtu, kdy na naše svěží zelené ostrovy přišli germánští osadníci, a od té doby se výrazně vyvinula.

Raná moderní angličtina, jazyk velkého barda Shakespeara, vznikla kolem roku 1500. Díky vlivu osadníků, jako byli Římané, Anglosasové, Normané a Vikingové, kteří střídavě ovládali náš malý ostrov, tato verze angličtiny vzkvétala a cestou přejímala germánská, latinská a francouzská slova.

Také díky našemu malému ostrovu a naší kontroverzní posedlosti kolonizací se angličtina rozšířila po celém světě, v Karibiku, Americe a Austrálii.

Výuka angličtiny v Anglii znamená, že se nejen učíte jazyk v místě jeho vzniku, ale získáváte také všechny výhody mluvení jazykem používaným po celém světě.

Anglický přízvuk

Mohl bych celý den mluvit o regionálních anglických přízvucích, protože způsob mluvy se v jednotlivých městech a hrabstvích velmi liší (zde je náš průvodce těmi nejlepšími britskými), ale pro tento bod se budeme držet standardní přijaté výslovnosti (RP) - klasického anglického přízvuku.

Studium v Anglii téměř nepochybně dodá vašemu hlasu další půvab, jistou globální přitažlivost, chcete-li, díky níž si vás rodina a přátelé budou připodobňovat k princi Harrymu nebo Emmě Watsonové. To bude vždy dobré osobní PR.

Anglický přízvuk má jemnou čistotu, která dodá kultivovanost každé diskusi u stolu, alespoň to mi říkají moji přátelé ze Států.

Připravte se na přijetí na špičkové univerzity

Anglie se může pochlubit jedněmi z nejlepších univerzit na světě. Mezi nejznámější patří Oxford, Cambridge a londýnské instituty, jako je London School of Economics a Imperial College.

Všechny tyto univerzity jsou součástí "Russell Group", což je souhrnný název pro soubor nejvýznamnějších historických a renomovaných univerzit ve Velké Británii. Mezi další členy této elitní skupiny patří Manchester, University College London a Bristol.

I když nepočítáme výše zmíněné, ať už se v Anglii vydáte kamkoli, určitě najdete důstojnou univerzitu. Zde jsou naše nejlepší tipy, jak se na ni dostat.

Život ve městě

Zažijte městský život jako nikdy předtím v hlavním městě módy, umění a kultury Londýně, nebo se vydejte na sever do drsného Manchesteru, kde sídlí dva ikonické fotbalové kluby a vzkvétá hudební scéna.

Díky velké rozmanitosti v rámci Anglie můžete také poznat akademická univerzitní města, jako je Oxford nebo Cambridge, nebo se ocitnout v kontaktu s pobřežím v přímořských městech, jako je Eastbourne, Brighton nebo Bournemouth.

Bristol na západě země nabízí jedinečnou směs tradice a současné kultury, včetně vzrušující hudební a kulinářské scény.

Tím se dostáváme k poslednímu bodu.

Rozmanitost

"Angličanství" je velmi obtížně definovatelný pojem, zejména v moderní době globalizace a přistěhovalectví. Jednou z věcí, která Anglii jako zemi charakterizuje, je však neuvěřitelná rozmanitost ve všech oblastech života. Rozmanitost kultury, geografie, kuchyně a zvyků, které dohromady vytvářejí národní tapiserii plnou velkolepých a pestrých kontrastů.

Londýn je toho nejlepším příkladem. Najdete tam téměř cokoli: kuchyni od egyptské po ghanskou, budovy inspirované architektonickými epochami od georgiánské po brutalistickou, královskost (high tea jako u královny) až po obyčejnost (nedělní pečené obědy v hospodě).

Studium angličtiny v AngliiVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Učte se jeden z 10 jazyků ve více než 50 skvělých měst

Více informací