GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Nejlepší část jazykového pobytu aneb nová mezinárodní přátelství

Nejspíš většina studentů má větší či menší obavy, zda si na jazykovém pobytu sedne s ostatními a najde si zde přátelé. To je naprosto pochopitelné. Nikdo si přeci nepřeje strávit celou dobu sám. Ve skutečnosti však není, čeho se bát!
Nejlepší část jazykového pobytu aneb nová mezinárodní přátelství

Za prvé všichni se podobně jako vy chtějí spřátelit a jsou novému přátelství otevřeni, tudíž se nemusíte bát navázat s ostatními kontakt.  První den kurzu je navíc pro nové studenty pořádán orientační den, takže ocitnete v kolektivu, kde začínají všichni od nuly a nové prostředí ani ostatní spolužáky ještě neznají. To nabízí skvělou příležitost se s ostatními dát do hovoru a více je poznat. 

„Co když se začnu s někým bavit a po pár slovech poznám, že mi úplně nesednul?“ Člen personálu mající organizaci orientačního dne na starosti vás během úvodní prohlídky města bude s největší pravděpodobností i nabádat, abyste se různě proházeli a popovídali s těmi, se kterými jste ještě nemluvili, což vám usnadní poznat více studentů a zjistit s kým si nejvíce rozumíte. 

Stále se vám to nezdá? S vysokou pravděpodobností se s někým spřátelíte také během vyučovacích hodin, neboť budete dostávat spoustu úkolů do dvojic či do skupinek a spolupracovat s ostatními. Potom jsou tu samozřejmě spolubydlící, všemožné volnočasové aktivity a výlety, těch příležitostí je nespočet! 

Dlouho jste nebyli v novém kolektivu, nemluvili s novými lidmi a nevíte, jak začít? V takovémto mezinárodním prostředí je úvodní téma jasné. S každým můžete jako první probrat odkud každý pocházíte.  Mnohdy se vám také může u některých spolužáků i stát, že ten druhý Česko znát nebude a možná až pojem „Prague“ mu bude znít povědomě. 

Podtrženo, sečteno, není zkrátka potřeba se navazování přátelství bát, jelikož není jednodušších okolností pro seznámení se s novými kamarády než právě na jazykovém pobytu. Mezinárodní přátelství zároveň přináší spoustu výhod. Komu by se například nehodila kamarádka, která vás třeba jednou provede v její rodné zemi a uvaří vám místní specialitu? 

Zajímavý tip na závěr: Zkuste se s kamarády zahrát karetní hry, které v jejich v zemi hrávají. Až se vrátíte domů, budete hry moci ukázat ostatním a mít pro jeden stejný balíček karet několikanásobně vyšší využití. 

Vycestujte na jazykový pobytVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat

Chcete studovat cizí jazyk v zahraničí? Objednejte si EF katalog zdarma

Více informací