GO Blog | EF Blog Czech Republic
Novinky z oblasti cestování, studia jazyků a kultury od EF Education First
MenuKatalog zdarma

Jak na jeden den v Miláně

Itálie patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím vůbec. Je známá svou vynikající kuchyní, historickými památkami, krásnou přírodou i svým romanticky znějícím jazykem. Má zároveň velice rozvinutou železniční síť rychlovlaků jezdícími mezi jejími největšími městy. Takže pokud zde pobýváte více dní, řekněme třeba studujete italštinu na jazykovém pobytu v Římě například a chcete se dostat až na sever do Milána, stačí jen nasednout na vlak a již za tři hodiny můžete obdivovat krásy italského hlavního města módy. Ptáte se: „co tedy vidět v Milánu?” Můžete se inspirovat naším jednodenním itinerářem!
Jak na jeden den v Miláně

Duomo di Milano 

Bezpochyby nejznámější ikonickou památkou Milána je jeho obrovská katedrála, jež se řadí k největším na světě. Můžete ji obdivovat zvenčí nebo si kromě vnitřku zakoupit i lístek na její střechu. 

 

Galleria Vittorio Emanuele II  

Hned pár kroků vedle katedrály se nachází nákupní galerie plná luxusních značkových obchodů. Pokud však ty nejsou vaším cílem nezoufejte. Galerie je nádhernou budovou, kterou mohou všichni její návštěvníci obdivovat zdarma. 

 

Brera 

Jedná se o městskou čtvrť plnou malebných uliček, která každého dozajista okouzlí svou atmosférou. Pokud chcete svůj čas zde ještě vylepšit, můžete se usadit v jedné z restaurací a vychutnávat si zde speciality italské kuchyně. Toto místo je pro to naprosto ideální! 

 

Hrad Sforzesco a park Sempione 

Pokud se rozhodnete navštívit Breru a dojdete až na druhý konec, ocitnete se u středověkého hradu Sforzesco a parku Sempione, kde si můžete na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta. 

 

Arco della Pace 

Na druhém konci již zmíněného parku naleznete další impozantní stavbu, kterou se může město chlubit. Jedná se o Oblouk míru, jenž má symbolizovat mír a vítězství po konci napoleonských válek. 

 

City Life  

Věděli jste, že Milán je nejmodernějším městem Itálie? Chcete-li nahlédnout i na druhou tvář tohoto města, můžete následně popojet metrem pár stanic a najednou se od historických skvostů ocitnete u moderních mrakodrapů.  

 

Navigli 

Naším posledním tipem na závěr je čtvrť Navigli. Oblast lemovaná kanály a plná restaurací a kaváren. Jednoduše perfektní místo pro zakončení dne a vynikající večeři! 

Studujte italštinu v ŘíměVíce informací
Získávejte novinky ze světa cestování, jazyků a kultury v rámci GO newsletteruOdebírat